Артекс преустановява строителството на небостъргача Златен век. Това беше обявено от

...
Артекс преустановява строителството на небостъргача Златен век. Това беше обявено от
Коментари Харесай

`Артекс` обяви, че спира строителството на Златен век

" Артекс " прекратява строителството на небостъргача " Златен век ". Това беше обявено от компанията в известие до медиите. 
 Аврамова: Софийски административен съд ще каже дали градежът на Златен век е легален  Фандъкова настоя, Борисов спря градежа на Златен век
" В момента работим по обезпечаване на сигурността на обект „ Златен Век “, както и по премахване на установените забележки от страна на ДНСК като софтуерният период за това е до 15.04.2019 година Преустановяваме строителството на обекта, съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя господин Бойко Борисов ", се споделя в известието.

От компанията допълват, че " структурата на настоящото равнище е належащо да бъде приключена за сигурност и отбрана на хората от падащи строителни материали и уреди при възможни естествени бедствия ".

" Категорично заявяваме, че планът „ Златен Век “ е легален, има настоящо позволение за градеж и законни строителни бумаги. Съдействаме на всички институции - органите на ДНСК и Министерство на регионалното развитие - за осъществяване на инспекции на градежа и документите ", допълват от компанията.

Преди дни на среща при Борисов кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че разрешението за градеж на постройката „ Златен век “ в столичния квартал „ Лозенец “ е изтекло и изиска от районния министър Петя Аврамова да бъдат подхванати дейности по прекъсване на строителството на постройката.

Министър Аврамова осведоми премиера Борисов, че след окончателното привършване на инспекцията на ДНСК са установени основни отклонения при строителството, които дават задоволително учредения за прекъсване на градежа.

На базата на всички обстоятелства и условия по завършилите инспекции на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, министър председателят Бойко Борисов разпореди на ДНСК да работи съгласно своите пълномощия и градежът да не продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР